Afstand doen

Soms komen mensen tot de conclusie dat zij niet goed meer voor hun huisdiertje kunnen of willen zorgen. Dit kan veel oorzaken hebben. Redenen om afstand van een diertje te doen kunnen bijvoorbeeld ziekenhuisopname, verhuizing, allergie, geen tijd, geen geld of geen ruimte zijn. Helaas blijkt een groot deel van de dieren in onze stichting een ‘impulsaankoop’ te zijn. Na een tijd komen mensen erachter dat je een beestje toch minimaal 2 jaar (voor een hamster) tot zo’n 15 jaar (voor een chinchilla) moet verzorgen.

Een veel voorkomende reden voor het afstand doen van een dier is allergie. In veel gevallen wordt dit terecht toegeschreven aan het huisdier, maar is sommige gevallen blijkt niet het dier, maar de bodembedekking het probleem te zijn. In deze gevallen kan verandering van bodembedekking de oplossing zijn.

Voor advies kunt u altijd contact opnemen met de knaagdierenopvang.

Om de kosten van de verzorging van een dier in de knaagdierenopvang enigzins te dekken, vragen wij een tegemoetkoming in de kosten. Deze bijdrage is afhankelijk van de grootte van het dier, de kosten van voer, etc.
Ook eventuele dierenartskosten worden hiervan betaald. Bij al aanwezige klachten kunnen wij een bijdrage in de te maken kosten vragen.

Voor invasieve uitheemse diersoorten, zoals boeroendoeks, is identificatie in de vorm van een microchip verplicht. Is een dergelijk dier niet gechipt, dan komen de kosten van het chippen nog bij de afstandskosten. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de opvang via 070-4400940

De afstandskosten op een rijtje:

 

 

Dier Afstandskosten
per dier
Wachtlijst  
Konijn € 50,– Ja
Cavia € 40,– Ja  
Chinchilla € 40,– Nee  
Degoe € 35,– Nee  
Syrische hamster € 15,– Nee  
Dwerghamster € 10,– Nee  
Rat € 15,– Ja  
Gerbil € 15,– Nee  
Muis €   5,– Nee  
Eekhoorn  € 50,– + eventuele kosten voor verplicht chippen Nee  
Sugar glider € 50,– Nee  
Witbuikegel € 50,– Nee  
Fret € 50,– Nee